Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На Кам'янеччині готуються до управління українським космічним апаратом "Січ-2-1"

Національний центр управління та випробувань космічних засобів (НЦУВКЗ) проводить роботи з підготовки до запуску та орбітальної експлуатації космічного апарату "Січ-2-1" (КА "Січ-2-1"),

Про це повідомляє "Depo.Хмельницький".

Центр управління польотами Національного центру управління та випробувань космічних засобів для супутника "Січ-2-1" розташований поблизу м. Дунаївці, Кам'янець-Подільського району. Саме тут готуються до управління космічним апаратом.

Це - супутник дистанційного зондування землі, або ж оптичної розвідки, який планують вивести на орбіту, за оптимістичними прогнозами, до кінця 2021 року.

Розробку спеціалізованого програмного забезпечення (СПЗ) ЦУП КА "Січ-2-1" на замовлення Головного конструктора КА "Січ-2-1" здійснює "Дніпрокосмос" філія НЦУВКЗ за рахунок коштів утримання. Виконання робіт здійснюється згідно з технічним завданням та вихідних даних Головного конструктора КА "Січ-2-1".

Фінансування робіт по створенню оптико-електронної космічної системи дистанційного зондування Землі "Січ-2-1" здійснюється:

  • у частині забезпечення запуску космічного апарату дистанційного зондування Землі "Січ-2-1" та страхування – за рахунок наявних залишків кредитних ресурсів для реалізації проєкту створення космічного ракетного комплексу "Циклон-4";
  • у частині доопрацювання та дооснащення наземного сегменту – за рахунок коштів державного бюджету по програмі 6381050 "керування та випробування космічних засобів";
  • у частині здійснення контролю якістю робіт – за рахунок коштів державного бюджету.

Національним центром управління та випробувань космічних засобів уже виконано роботи щодо підготовки наземного інформаційного комплексу, а роботи щодо підготовки наземного комплексу управління (НКУ) проводяться у відповідності до графіку.

Кабінет міністрів України на початку квітня розблокував гроші на рахунках конструкторського бюро "Південне", - 90 млн грн планується витратити на запуск єдиного українського супутника ракетою-носієм Falcon 9. Компанії Space X.

Продаж даних з супутника "Січ-2-1", коли він буде виведений на орбіту, може приносити щорічний дохід у 5 млн доларів. Власний єдиний український супутник запускатиме Ілон Маск.

2ogoloshenya