Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Польотом космічного супутника управлятимуть з-під Дунаєвець

Центр управління польотами Національного центру управління та випробувань космічних засобів для супутника «Січ-2-1» розташували на Хмельниччині.

Центр управління польотами НЦУВКЗ розмістили біля міста Дунаївці, пише Український мілітарний портал.

Саме тут готуються до управління космічним апаратом «Січ-2-1».

«Січ-2-1» – це супутник дистанційного зондування землі, або ж оптичної розвідки. Його виведення на орбіту планується орієнтовно до кінця 2021 року.

Процес збирання супутника Січ-2-1

За повідомленням НЦУВКЗ, з метою забезпечення належної експлуатації об’єктів наземної космічної інфраструктури упродовж останніх 3-х років здійснено значний обсяг робіт з ремонту, переобладнання та модернізації технічних споруд, розвитку інженерних систем та комунікацій, підвищення надійності енерго- та теплозабезпечення тощо.

Як випливає з тексту розпорядження голови Хмельницької ОДА від 6 січня 2021 року щодо погодження технічної документації із землеустрою Національному центру управління та випробувань космічних засобів, йдеться про село Залісці Дунаєвецької міської громади.

2ogoloshenya