Потрібна згода України. НАТО розглядає можливість збиття російських ракет біля своїх кордонів — МЗС Польщі

Заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна заявив, що у НАТО розглядають варіант збиття російських ракет, якщо вони летітимуть у бік території Альянсу.

Про це він розповів в інтерв'ю RMF 24, передає НВ.

Шейна сказав, що НАТО аналізує різні концепції, в тому числі, щоб збивати ракети росіян, коли вони знаходяться дуже близько до кордонів Альянсу.

«Але це мало б статися за згодою української сторони та з урахуванням міжнародних наслідків — тоді ракети НАТО вражали б російські ракети за межами території НАТО», — зазначив заступник міністра.

За його словами, не може бути такого, щоб агресор нав’язував НАТО якісь правила

«Він має звикнути до того, що сторона НАТО, сторона демократичних країн, ЄС почнуть задавати певний тон, коли йдеться про вирішення конфлікту в Україні», — наголосив дипломат.

Шейна підкреслив, що Польща серйозно ставиться до погроз російського диктатора Володимира Путіна, який уже показав, що «здатний на все».

«Чого він досяг на цей час, окрім сотень тисяч поранених і вбитих з обох сторін, так це того, що Швеція та Фінляндія вступили до НАТО. У липні на нас чекає ще один саміт НАТО. У нас відбувається консолідація країн ЄС, активізація Веймарського трикутника», — додав він.

Нагадаємо, вранці 24 березня в польських збройних силах повідомили, що російська ракета о 5:23 за київським часом увійшла в повітряний простір Польщі біля міста Осердув у Люблінському воєводстві, вона пробула в повітряному просторі держави 39 секунд.

Протягом усього польоту об'єкт відстежували польські військові системи радіолокації.

2ogoloshenya