Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Фракція Народний фронт виступає проти проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського 19 травня.

Як заявив глава фракції Максим Бурбак на засіданні погоджувальної ради, Зеленський повинен складати присягу в урочистій атмосфері, а не в День пам'яті жертв політичних репресій.

"У день жалоби, 19 травня, ми повинні схилити голови в скорботі і заявити, що ніколи не допустимо диктатури або реваншу московської гегемонії. Разом з тим, вважаємо, що новий президент Володимир Зеленський повинен прийняти присягу глави держави в урочистій атмосфері. Для цього підійде й інший день", - сказав він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський звернувся до Верховної Ради із закликом на найближчому пленарному засіданні призначити дату його інавгурації на 19 травня.

30 квітня ЦВК оголосила офіційні результати другого туру виборів президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на пост президента України.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради Голос України та Кабміну Урядовий кур'єр.

Саме з цього моменту відраховуються 30 днів для інавгурації новообраного президента. Таким чином, інавгурація Володимира Зеленського повинна відбутися не пізніше 2 червня.

Джерело.

2ogoloshenya