Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вітає заяву майбутнього президента України Володимира Зеленського про підтримку Мінського процесу.

Про повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Я з великим інтересом спостерігаю за тим, як нова команда підтримала Мінські угоди президента Порошенка як такі, які на сьогодні є єдиним реалістичним планом повернення миру на Донбас", - сказала І.Геращенко на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок.

Вона зазначила, що в парламенті було багато "безвідповідальних критиків" Мінського процесу, їх критикували також багато кандидатів у президенти.

"Уже сьогодні, ще не минуло 24 годин після виборів, ми чуємо, що президент не відповідає за тарифи, і новообраний президент підтримує Мінські угоди. Це похвально", - заявила вона.

І.Геращенко нагадала, що Мінські угоди підписано в тристоронньому форматі - Україна, Росія, ОБСЄ.

"І ніхто не дасть ні російському сценарію, ні новій команді робити кроки з легітимізації так званих псевдореспублік. На Донбасі немає ніяких повстанців, там є терористи, бойовики, як це визначив закон про реінтеграцію Донбасу", - сказала вона.

Напередодні В.Зеленський заявив, що переговори в "нормандському форматі" буде продовжено, має також бути продовжена робота в Мінському форматі, проте останній потребує перезавантаження й оновлення кадрового складу.

2ogoloshenya