Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

На НСК "Олімпійський" - це шоу, або дискусія, але не дебати

Чинне законодавство передбачає проведення дебатів перед другим туром виборів президента в студії національного мовника.

Національна громадська телерадіокомпанія України, яка відповідно до закону про вибори президента займається організацією дебатів, готова організувати проведення трансляціюї теледебатів на НСК "Олімпійський" у разі внесення відповідних змін до законодавства. У НГТУ підкреслили, що у компанії є можливість вести трансляцію зі стадіону, однак законодавством передбачений інший формат дебатів.

 

У коментарі "Громадському" прес-служба "Суспільного" послалася на положення Центральної виборчої комісії про дебати від 2014 року. В акті зазначено, що дебати кандидатів у президенти проводяться в студії національного мовника.

 

"Тому зараз слово за ЦВК. Якщо вони приймуть нове положення, в якому виключать цю норму, тоді дебати можливі. Якщо немає - то це буде шоу, або дискусія, але не дебати", - пояснили в НГТУ.

Згідно ст. 62 Закону «Про вибори президента України», дебати перед другим туром організовує і проводить національний мовник, а оплачує їх Центральна виборча комісія коштами платників податків. Всі українські телеканали мають право безкоштовно ретранслювати дебати.

2ogoloshenya