Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Гіпотезу підтвердили за допомогою масштабного експерименту.

Любителі обжигающе гарячого чаю або кави в 2 рази частіше ризикують зіткнутися з раком стравоходу - до такого висновку прийшли американські вчені.

За словами медиків, дуже гаряча вода ушкоджує слизову оболонку стравоходу, що викликає розвиток пухлин. Дослідивши більше 50 тис. Людей, фахівці виявили, що у тих, хто випивав напої температурою вище 60 ° C, ймовірність розвитку цього онкологічного захворювання виростала на 90%. А ті, хто вважали за краще пити свій чай або каву гарячіше - при 75 ° C - стикалися з подібною неприємністю в 2,4 рази частіше.

Хоча в дослідженні взяли участь тільки любителі чаю, вчені вважають, що отримані ними результати застосовані і до тих, хто вважає за краще каву або какао. Провідний автор проекту доктор Фарах Ісламі з Американського ракового суспільства попереджає, що, хоча багато людей люблять пити дуже гарячі напої, потрібно пам'ятати, що така звичка небезпечна. Щоб не отримати ненароком рак стравоходу, варто почекати, поки чай або кава охолонуть.

Припущення про те, що гарячі напої можуть бути канцерогенним фактором вперше було підтверджено в ході такого масштабного дослідження.

Джерело. 

2ogoloshenya