Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Загалом до схеми було залучено більше 686 тисяч українців.

На фінансування викритої спецслужбами "виборчої піраміди" мало піти 82 млн доларів, або 2,2 млрд гривень.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" розповів заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко.

За його словами, СБівці вийшли на цю "піраміду", коли почали з'ясовувати причину появи в Україні російських політтехнологів прокремлівської орієнтації, а також роботу українських політтехнологів із тривалими контактами з РФ.

"Побачили, що окремі з них задіяні в окрему мережу і працюють над одним проектом. Потім побачили саму мережу, її фінансування і встановили 49 організаторів цієї діяльності. Цими особами було залучено за нашими підрахунками більше 686 тисяч громадян України, до цієї діяльності. Кожен з них мав привести на виборчу дільницю по 10 осіб, які повинні були проголосувати за конкретного кандидата в президенти", – розповів Кононенко.

Заступник голови СБУ вважає, що гроші на фінансування "піраміди" можуть мати і зовнішнє, і внутрішнє походження.

"Але в нашому випадку, це так звана брудна готівка, легалізована незаконним шляхом", – сказав він.

Нагадаємо, 21 лютого Служба безпеки України повідомила про викриття виборчої піраміди на чолі з народним депутатом. Слідство вважає, що 2018 року на території України було створено злочинну організацію, яка мала на меті масовий підкуп виборців та фальсифікацію результатів виборів президента України. У матеріалах СБУ згадується народний депутат Руслан Богдан.

"Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело повідомляє, що "піраміду" нібито організував нардеп з фракції "Батьківщина" Валерій Дубіль. Він начебто координував і фінансував цю виборчу схему. Відзначається, що в кожній області організація мала свого представника. Одним з них, як стверджується, був член ВО "Батьківщина" Богдан.

Спецслужби також стверджують, що у піраміді присутній російський слід. У "Батьківщині" ці звинувачення спростовують.

Джерело. 

2ogoloshenya