Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Група компаній «Епіцентр К» планує інвестувати близько 5 млн. євро в придбання 100 автозерновозів. Вартість однієї машини сягне близько 45 тис. євро.

Про це розповіла заступник керівника з аграрних питань з елеваторного напрямку «Епіцентр К», керівник відділу трейдингу Світлана Нікітюк, передає Agravery.com.

«Уже рухаємося в цьому напрямку. Придбали 2 зерновози, і до кінця лютого купуємо ще 8. Якщо на ринку не відбудеться чергових сюрпризів, сподіваємося, що протягом року зможемо реалізувати програму», — розповіла Нікітюк.

В компанії вважають, що перевезення зернових автомобільним транспортом є гідною альтернативою з/д перевезенням:

«Ми задумалися про альтернативу залізниці. Уже цього сезону вивозимо зерно автозерновозами з Гніванського і Немирівського елеваторів. Різниця при автоперевезеннях кукурудзи з Немирова в порт порівняно з залізницею становить $2/тонна, а це хороша ціна торгу».

В той же час, «Епіцентр К» планує добудовувати залізничні гілки до маршрутних елеваторів у Вапнярці і Вендичанах, що на Вінниччині.

«На інших об’єктах залізничне сполучення вже є, крім елеватора в Київській області, звідки автомобільна логістика цікавіше, ніж залізнична», – додала Світлана Нікітюк.

Також, вона поділилася планами компанії щодо збільшення потужностей одночасного зберігання зерна на господарствах «Епіцентру»:

«Будемо реконструювати та збільшувати потужності Гніванського ХПП – на 60 тис. тонн, Немирівського елеватору – на 28 тис. тонн, Закупнянського ХПП – 60 на тис. т та елеватору «Переробник» на Київщині – на 105 тис. т. А ще – продовжимо розбудову Вінницького елеватора більше ніж на 200 тис. тонн та будівництво другої черги на Вапнярці».

Про компанію:

Компанія «Епіцентр К» — група компаній, яка об’єднує мережу будівельно-господарських гіпермаркетів та сільськогосподарський напрямок. Підприємство створене Олександром і Галиною Герегами. Компанія обробляє — 120 тыс. га. в Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Київській і Черкаській областях.

Джерело. 

2ogoloshenya