Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Іспити для кандидатів у державні реєстратори розпочнуться 18 лютого цього року, прийом заявок розпочався, 25 січня.

Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська під час прес-конференції.

"Перший іспит для кандидатів у реєстратори та реєстраторів, які були відключені від доступу до реєстрів, відбудеться 18 лютого цього року. Він пройде у вигляді комп’ютерного тестування. Від сьогодні, 25 січня, ми розпочинаємо прийом заявок. Заявки можуть бути надіслані поштою або передані безпосередньо у Мін’юст і приймаються включно до 16.00 8 лютого. А вже 18 лютого ми проводимо перше тестування реєстратором", - зазначила заступник міністра.

За її словами, тестування обов’язково повинні проходити особи, які мають бажання стати державними реєстраторами, а також реєстратори, які були відключені від доступу до реєстрів і зараз спливає термін цього відключення. Іспит буде відбуватися в режимі людина-комп’ютер, тобто без впливу людського фактора.

"За день ми зможемо прийняти іспит у близько 60 осіб. 100 запитань і 2 години на тестування. Особа, яка відповіла на 75 і більше запитань, визнається такою, що підтвердила свою кваліфікацію. Через день їй видається відповідний сертифікат. Ті, хто тільки починають свою професію реєстратора, повинні також пройти двотижневі курси навчання користування реєстром в ДП "НАІС" і отримати так званий ключ доступу", - додала заступник міністра юстиції.

Вона також наголосила, що іспити будуть відбуватися раз на місяць. Особа, яка не склала іспит, може спробувати скласти його наступного місяця, причому жодних обмежень щодо кількості спроб немає.

Як пояснили у відомстві, у міністерстві помітили, що при вчиненні реєстраційної дії реєстратори порушують вимоги закону не свідомо, а через низький професійний рівень та брак знань.

При цьому вона додала, що на сьогоднішній день за порушення тимчасово або повністю відключені від доступу до реєстрів близько півтори тисячі осіб, тому було прийнято рішення про проведення тестів й перевіряти кваліфікацію тієї людини, яка має право вчиняти дії та вносити зміни в державних реєстрах.

Джерело. 

2ogoloshenya