Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Пілот Олександр Фоменко у складних метеорологічних умовах виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж, відпрацьовував вправи, притаманні для винищувальної авіації, такі як навчальні повітряні бої та інші.

Про це повідомили у прес-центрі Командування Повітряних сил Збройних сил України. На Житомирщині, 15 грудня, в районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувались при встановленому мінімумі погоди. Зазначається, що льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах.

Політ тривав близько 30 хвилин. Літак розбився при заході на посадку між дальнім та переднім приводом аеродрому Озерне.

Су-27 із бортовим номером 55, 1987 року виробництва, що зазнав авіаційної катастрофи, є одним із найновіших літальних апаратів цього типу на озброєнні повітряних сил ЗСУ.

Повідомляється, що у 2016 році на державних авіаційно-ремонтних підприємствах пройшов середній ремонт. Зокрема авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на ДП Луцький ремонтний завод Мотор 8 квітня 2016 року. Протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин.

"Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину", – йдеться у повідомленні.

Наразі усі обставини трагічної події з’ясовуються. На місці катастрофи працює широке коло профільних фахівців Командування Повітряних Сил ЗСУ, Державне бюро розслідувань, правоохоронні органи. Раніше повідомлялося, що в результаті катастрофи винищувача Су-27 загинув військовий льотчик першого класу, майор Олександр Фоменко.

Нагадаємо, в Житомирській області розбився винищувач Су-27. За даними Генштабу ЗСУ, літак зазнав аварії під час заходу на посадку в ході виконання планових польотів, льотчик загинув.

Джерело. 

2ogoloshenya