Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

15 грудня в Києві проходить міжцерковний собор, який повинен затвердити статут нової помісної церкви. Однак станом на 11:00 ніяк не може розпочатися, хоча сам захід було заплановано на 10 годину ранку.

Тільки що на Собор приїхав Президент Петро Порошенко. За інформацією директора Релігійно-інформаційної служби України Тараса Антошевського, на собор приїхали поки що тільки два єпископи УПЦ МП: Олександр Драбинко і Симеон Вінницький. Можливо, саме через них і затягується початок собору.

На Софійській площі у Києві в суботу, 15 грудня, розпочалася спільна молитва ієрархів за автокефалію української церкви. Її відкрили святковими дзвонами. Тисячі людей зібралися на площі перед собором Святої Софії, де має відбутися Об'єднавчий собор Української православної церкви.

Джерело. 

2ogoloshenya