Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Головний кінокритик вибрав десять кращих фільмів 2018 року.

Перше місце в рейтингу зайняв байопік Адама Маккея "Влада". У картині Крістіан Бейл виконав роль віце-президента США Діка Чейні. Журналіст відзначив блискучу гру актора, а саму драму назвав безперервної і руйнівною сатирою. Світова прем'єра відбулася 12 грудня.

На другому місці опинилася робота Альфонсо Куарона "Рома". Чорно-білий фільм розповідає про Мехіко в 1970-і роки. Сюжет будується навколо життя скромної, неосвіченої і безпорадної покоївки. У вересні картина стала переможцем Венеціанського кінофестивалю.

Трійку замикає фільм "Чи зможете ви мене пробачити?" режисера Маріель Хеллер. Вона зняла історію про письменницю Лі Ізраель, яку суспільство не помічало до тих пір, поки вона не почала підробляти листи покійних літераторів. Головні ролі виконують Мелісса МакКарті і Річард Грант.

На четвертому місці опинилася драма Павла Павліковського "Холодна війна" про історію кохання, що трапилася в післявоєнній Польщі.

На п'ятій позиції - документальна стрічка "Вільний підйом поодинці".

У список також увійшли такі картини, як "Палаючий" Лі Чхан-дона, "Восьмий клас" Бо Бернем, "Вершник" Хлої Чжао, "Магазинні злодюжки" Хірокадзу Корееда. Десятку замикає відновлена версія незавершеного фільму Орсона Уеллса "Інша сторона вітру".

Американський інститут кіномистецтва (AFI) визначив 10 кращих фільмів 2018 року.

Джерело. 

2ogoloshenya