Результат пошуку зображень за запитом "На Волині судять батьків, які не пускають дітей до школи."

Два десятки батьків волинських школярів із села Стобихівка Камінь-каширського району чекають на рішення суду – їх звинувачують у невиконанні батьківських обов’язків, бо від початку року вони не пускають дітей до школи.

Під стінами Камінь-Каширського районного суду – зо два десятки селян. Їх звинувачують у неналежному виконанні батьківських обов’язків, бо їхні діти від початку навчального року не ходять до школи. Люди скаржаться: будівля закладу аварійна, а класи переповнені, тож залишають дітей удома. “Ми готові пожертвувати і літніми канікулами, і суботами. Але нам же треба їх десь вчити. В моєї дитини минулої зими відмерзали ноги в школі. Вона теж хоче в школу, за що нас судити?” – бідкається мати Ірина Осадчук.

Удома вчаться і всі шестеро дітей Сергія Сухацького. Але й після отримання повістки до суду свій погляд на ситуацію батько не змінив: “Тиснуть вони на нас, щоб ми просто замовкли. Якщо нас, батьків, будуть знову викликати в суд, будемо знову трасу перекривати”. У сільській школі Стобихівки мають навчатися 200 дітей. Але оскільки на уроки вони не ходять – заклад зачинили, а вчителів відправили працювати вдома над методичними матеріалами за 2/3 окладів. Районна влада пропонувала надати автобус, щоб возити школярів на заняття до сусіднього села, але селяни не погодилися.

“Ми всі намагалися вирішити його “полюбовно”, але в них ультиматум був – поки не почнеться будівництво школи, діти в школу ходити не будуть… 23-го числа проводитимуть тендер. Хто виграє тендер, той будуватиме школу в Стобихівці”, – пояснює голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук. Коли терпець увірвався і у влади – почали судитися з батьками. І вже є перші рішення – порушники мають сплатити штрафи у 850 грн. Утім селяни не хочуть поступатися владі та запевняють – не пускатимуть дітей до навчального закладу, поки будівельники не почнуть заливати фундамент нової школи.

Джерело.

2ogoloshenya