Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Міністерство освіти і науки та Міністерство охорони здоров'я звернулося до всіх обласних адміністрацій з офіційним листом, де йдеться про те, що місцева влада повинна вжити заходів щодо масової вакцинації дітей і не допускати до навчального закладу тих дітей, які не отримали всі необхідні щеплення.

У відомстві розповіли, що за законом відвідувати навчальні заклади можуть лише ті діти, які отримали вакцинації згідно з календарем щеплень. При цьому виключення робиться лише в тих випадках, коли у дитини за медичними показниками є протипоказання до щеплень.

Якщо дитині не можна робити щеплення, він може отримати відповідну довідку і надати її до навчального закладу. Тим часом, рішення про допуск таких дітей в установі освіти може прийняти комісія лікарів. Однак в разі ускладнення епідемічної ситуації в регіоні комісія може заборонити навіть цим дітям відвідувати навчальний заклад. У МОЗ підкреслили, що зараз в Україні йде дуже складна ситуація із захворюваністю на кашлюк, краснуху, кір і дифтерію.

Джерело.

2ogoloshenya