Кабмин и МВФ согласовали повышение цен на газ

Український уряд і МВФ обговорюють варіант запуску нової програми фінансування stand-by, яка замінить діючу EFF до її завершення.

Кабінет Міністрів України узгодив з Міжнародним валютним фондом підвищення ціни на газ на 23,5%. За даними, український уряд і МВФ обговорюють варіант запуску нової програми фінансування stand-by, яка замінить діючу EFF до її завершення. Відзначається, що заміна програми дозволить уникнути різкого подорожчання газу. Програма будуть розрахована на півтора року. В її рамках Україна повинна отримати $ 4-5 млрд.

У грудні 2017 року МВФ заявили, що українська влада повинна відкоригувати ціни на природний газ на внутрішньому ринку до рівня цін на імпорт. Міжнародний валютний фонд чітко дав зрозуміти, що приведення цін на газ до ринкового рівня в Україні є основною умовою фінансування з боку Фонду, заявив 30 березня голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман. 23 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав, що Україна визнає свої зобов'язання по підвищенню цін на газ. За його словами, підвищення цін, які зараз встановлені на рівні 6,9 грн за 1 м³, необхідно для залучення фінансування на міжнародних ринках. Місія МВФ працюватиме в Києві до 19 вересня. Представники Фонду обговорять з українською владою економічну політику і фінансову допомогу Україні.

Джерело.

2ogoloshenya