Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №7010 про "єдине вікно" на митниці, який скасовує вимогу подачі паперових документів, виданих одним державним органом іншому, і оптимізує роботу служб контролю на пунктах пропуску через держкордон.

Законопроект з поправками президента, що виключають пункти про держпідтримку закупівлі вагонів-зерновозів, підтримали 259 нардепів, передає "Інтерфакс-Україна". Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зазначила, що законопроект дозволяє узаконити зміни на митниці, які вже впроваджені урядом на рівні підзаконних актів, а також передбачає подальше спрощення та оптимізацію митних процедур.

Нагадаємо, 5 липня Рада прийняла в цілому закон про "єдине вікно" на митниці, однак президент Петро Порошенко повернув його в парламент. У своїх пропозиціях він зазначив, що запропонований на підпис закон є надзвичайно важливим, але окремих його положень не можна підтримати. Зокрема, йшлося про внесені поправки в закони "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування та агропромислового комплексу" та "Про державну підтримку сільського господарства України", які зараховують спеціальні вагони для перевезення зерна до техніки та обладнання для АПК, на придбання яких сільгоспвиробникам надається підтримка.

Джерело.

2ogoloshenya