ДТП сталося 27 червня о 17 годині 15 хвилин. Зіткнулися мікроавтобус "Мерседес Спрінтер" та вантажний потяг.

Відео зіткнення буса та вантажного потяга на переїзді у Мамаївцях з’явилося у спільноті chernivtsigram в Instagram. 

На відео чітко видно, що бус перед нерегульованим переїздом навіть не загальмував, щоби переконатися у відсутності потяга. Не встиг загальмувати і вантажний потяг. Він врізався у бус, де були пасажири, на повній швидкості. 

У салоні мікроавтобуса знаходилося 15 пасажирів. Двоє людей загинуло, семеро пасажирів доправили в лікарню, троє перебувають у реаніміації.

Виїхавши на місце події, правоохоронці встановили, що 62-річний водій не переконався у безпечності проїзду через залізничну колію. За попередньою інформацією на переїзді працювали світлові та звукові сигнали.

Наразі відомо, що на момент ДТП в салоні мікроавтобуса знаходилося 15 пасажирів – працівників одного з приватних підприємств. Транспортний засіб належить іншому підприємцю, з котрим було укладено договір на перевезення працівників фірми. У перевізника є ліценція на внутрішні перевезення пасажирів.

Водія мікроавтобуса затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За фактом автопригоди слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

Джерело

2ogoloshenya