Український студент отримав 500 000 грн за створення пристрою для стабілізації електричної напруги

Студент третього курсу Одеського національного політехнічного університету Михайло Химченко отримав 500 000 грн в рамках стипендіальної програми CIG R & D LAB 2017-2018.

Кошти він витратить на масове виробництво інверторного стабілізатора напруги, повідомляє AIN.UA.
Розробка вирішує проблему перепадів електричної напруги і нестабільного електроживлення і створена, в першу чергу, для захисту газових котлів. Химченко працював над ним спільно з батьком Юрієм і викладачем університету Ігорем Бліновим.
"Автори проекту продемонстрували експертній комісії і глядачам готовий пристрій, який вирішує проблему захисту газових котлів на електричному управлінні від перепадів електричної напруги і нестабільного електроживлення. Пристрій став результатом роботи стипендіата протягом 10 місяців участі в програмі", - розповіли Організатори конкурсу.
За підрахунками авторів проекту, кількість газових котлів з електричним управлінням в українських будинках становить близько 7,5 млн. Вони відзначають, що проблема захисту цього чутливого до перепадів напруги обладнання коштує досить дорого. Творці пристрою будуть пропонувати продукт на українському ринку за доступною ціною - близько 4000 грн. Вони підкреслюють, що за своїми технічними характеристиками і якістю він не поступається дорогим європейським аналогам.
CIG R & D LAB - освітня стипендіальна програма, спрямована на допомогу учасникам у створенні інноваційних розробок. У 2017-18 навчальному році пройшов пілотний проект програми, а на наступний вже запланована нова.

Джерело

2ogoloshenya