Результат пошуку зображень за запитом "трудова міграція"

55% опитаних українців вважають трудову міграцію катастрофою для України, а більше половини опитаних громадян прагнуть працевлаштуватися за кордоном.

Про це із посиланням на результати онлайн-опитування видання «Ділова столиця» інформує телеканал «112 Україна».

Ключову роль у процесі збереження працездатних українців у країні, на думку журналістів, має відіграти держава. Тож збереження або заміщення високоспеціалізованих кадрів не відбуватиметься без створення більш сприятливих умов як для бізнесу, так і для населення, принаймні, у сфері оподаткування.

«Це перехід від податку на прибуток до податку на виведення капіталу, і це податки, пов’язані з фондом оплати праці… Те ж саме для працівника: якщо він буде платити менший податок на доходи, то для нього це буде стимул тут (в Україні, – ред.) перебувати», – наголосив економічний експерт Борис Кушнірук.

Важливим фактором є доступ до кредитів, адже це дозволить працівникам купувати житло, а отже, прив’язати себе до місця роботи і проживання. Втім, ухвалення нових актів не буде мати жодного сенсу, поки в Україні не почнуть виконувати вже чинні закони, йдеться у повідомленні. 

Джерело

2ogoloshenya