Петренко: Мы работаем над вопросом обратной связи, который был был основой оценки качества услуги

Якщо медична установа буде неякісно надавати послуги або відмовить пацієнтові, Національна служба здоров'я України може розірвати з ним договір, заявив глава служби Олег Петренко. Національна служба здоров'я України з вересня почне приймати дзвінки на гарячу лінію, де громадяни зможуть поскаржитися на неякісні медпослуги або вимагання грошей за безкоштовні послуги.

Про це на брифінгу 2 липня повідомив глава служби Олег Петренко, пише "Укрінформ".

"Ми працюємо над питанням зворотного зв'язку, який був би основою оцінки [якості послуги]. Цей зворотний зв'язок буде реалізовуватися поступово. Перша частина - з вересня в вигляді гарячої лінії НСЗУ, де кожен споживач послуг зможе залишити інформацію, що його обслужили неналежним чином, або він не отримав послугу, або у нього вимагали гроші. Зараз розробляється спеціальний механізм, і НСЗУ буде це перевіряти ", - сказав Петренко.

Якщо медична установа буде неякісно надавати послуги або відмовить пацієнтові, НСЗУ може розірвати з ним договір, заявив глава служби. Петренко зазначив, що якщо на одну установу буде надходити багато скарг, служба зможе ініціювати перевірки як документації, так і роботу медико-експертної комісії МОЗ в разі, якщо порушення стосуються медичної допомоги. Глава НСЗУ сказав, що на сайті служби публікуватимуть історію звернень громадян та реакцію на них.

Нацслужби здоров'я Кабінет Міністрів створив в грудні 2017 року. Служба повинна аналізувати потреби українців в ліках, замовляти медичні послуги і препарати, вносити пропозиції щодо тарифів, складати, змінювати і розривати договори про медобслуговування населення, забезпечувати функціонування електронної системи охорони здоров'я.

Петренко очолив службу 28 березня.

Джерело

2ogoloshenya