Фонд «Повернись живим» разом із Новою поштою передав силам ППО рухомі командні пункти ( ФОТО)

РКП отримають охоронці неба з Повітряного командування "Центр". Виготовленої для них кількості рухомих командних пунктів вистачить, аби повністю закрити нагальну потребу цього повітряного командування у подібній техніці.

Про це йдеться на сторінці Фонду.

Рухомі командні пункти — це розробка Фонду «Повернись живим» та військових протиповітряної оборони. Створені на базі повнопривідних вантажівок й продумані до дрібниць, ці пересувні житлові та робочі модулі мають повну енергетичну і теплову незалежність. РКП — це мозок операцій з прикриття українського неба і місце, звідки за лічені секунди віддаватимуться накази на збиття ворожих ракет, безпілотників та літаків.

Читайте також: Сапери з Кам'янець-Подільського отримали ще 20 нових пікапів від «Повернись живим»

Фонд і Нова пошта передали підрозділам протиповітряної оборони вже шість партій обладнання у рамках проєкту «Запакуй небо — прокачай ППО». Крім рухомих командних пунктів, Повітряне командування «Центр» отримало:

  • телекомунікаційні комплекти — рюкзаки, які містять усі необхідні види зв’язку для мобільних вогневих груп. Фактично — автономні хаби із захищеним звʼязком, які дозволяють екіпажам вчасно отримати накази, інформацію про рух цілей, інші дані для їх знищення.
  • комплексні апаратні звʼязку — прохідні вантажівки, забезпечені всім необхідним обладнанням, технікою, захищеними видами зв’язку, аби ефективно виконувати бойові завдання. КАЗи повністю енерго та тепло незалежні. Простими словами, ці обладнані авто — нервова система ППО. Вони супроводжують протиповітряні ракетні комплекси;
  • носимі комплекти зв’язку та управління — це валізи вагою до 60 кг, обладнані необхідними телекомунікаційними засобами, оргтехнікою та легко розкладаються у сучасний мобільний командний пункт із робочими місцями для наших воїнів.

Читайте також: Благодійний Фонд «Повернись живим» передав військовим Кам’янця-Подільського 20 нових пікапів (ВІДЕО, ФОТО)

 

 

2ogoloshenya