США очолять коаліцію країн, які допомагатимуть Україні розвивати власні ВПС

Сполучені Штати очолять коаліцію країн, які допомагатимуть Україні розвивати власні Військово-повітряні сили. Спільно зі США цю коаліцію очолять також Данія та Нідерланди.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на брифінгу в Брюсселі після 16-го засідання у форматі "Рамштайн" 11 жовтня. Він анонсував створення кількох "коаліцій спроможностей" для України, передає Оbozrevatel.

Глава Пентагону нагадав, що союзники України вже створили кілька коаліцій для підтримки її оборонних спроможностей. Так, Естонія і Люксембург створили коаліцію, спрямовану на підтримку української ІТ-інфраструктури, а Литва – коаліцію з розмінування.

"І я з гордістю оголошую, що Сполучені Штати знову візьмуть на себе ініціативу і допоможуть очолити коаліцію країн, які працюють з Україною над розвитком її Військово-повітряних сил", – сказав Остін.

Він пояснив, що очолюючи цю коаліцію, США будуть тісно координувати свої дії з Україною та іншими партнерами, зосереджуючись на розвитку потенціалу українських винищувачів F-16.

Голова Міноборони Сполучених Штатів зазначив, що спільно зі США коаліцію очолять Данія та Нідерланди, які відіграють провідну роль у підготовці українських пілотів на F-16.

Також Остін оголосив, що США приєднаються до ще кількох коаліцій, які формуватимуться найближчими тижнями, зокрема "до тих, що зосереджуватимуться на протиповітряній обороні, бронетехніці та артилерії України".

2ogoloshenya