Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Розслідування вбивства полковника Олександра Хараберюша під час терористичного акту 31 березня 2017 року у Маріуполі завершене.

Результати справи оприлюднила Служба безпеки України. Інформацію поширили на сайті Генпрокуратури.

"Слідство встановило, що громадянка України за змовою з учасниками терористичної організації ДНР діяла за їхніми вказівками та інструкціями. 31.03.2017 прикріпила саморобний вибуховий пристрій на магнітній основі до днища автомобіля, яким користувався загиблий. Упевнившись, що Хараберюш сів за кермо автомобіля та почав рух, обвинувачена подзвонила на мобільний, встановлений у вибуховому пристрої, чим активувала його. Унаслідок вибуху офіцер загинув на місці події", - йдеться у повідомленні.

Мотивом терористичного акту було припинити виконання потерпілим своїх службових обов'язків у районі проведення АТО. Мета - залякування населення Донецької області і співробітників правоохоронних органів.

"Підозрюваній вручили обвинувачувальний акт у вчиненні злочинів: терористичний акт, що спричинив загибель людини та незаконне поводження з вибуховими речовинами. Їй загрожує довічне позбавлення волі", - повідомляється.

Джерело

2ogoloshenya