Результат пошуку зображень за запитом "українських лікарів"

Лікарям видаватимуть ліцензію, яка замінить атестацію.

Її треба буде відновлювати кожні 2-3 роки. Також передбачається система призупинення ліцензії. Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на брифінгу з приводу трансформації системи охорони здоров'я України.

"Людина, яка матиме професійну ліцензію лікаря, має повагу, професійність, навчання, медичний стаж. Ми повністю змінюємо систему навчання і доступ до цієї професії. Після 10 років навчання лікар матиме повноцінне право на професію. Також маємо постійно навчатися як лікарі", - розповіла вона. Про це повідомляє "112 Україна".

У кожного лікаря буде особисте освітнє портфоліо з фіксацією своєї історії медичної практики.

"Якщо будуть якісь скарги на лікаря, то ліцензію можна призупинити. Буде процес подання скарг і процес призупинення ліцензії. Буде вимога, щоб кожен лікар мав чинну ліцензію, щоб працювати на своїй роботі", - зазначила Супрун.

Перехідний період триватиме від 2020 до 2024 року.

"Буде іспит, який треба буде скласти практикуючим лікарям, щоб вони отримали ліцензію. Також буде визнання ліцензії від країн-членів ЄС, від США, Канади, Японії і Ізраїлю, де в Україні ми визнаємо видану ліцензію від тих країн, і ті лікарі зможуть працювати у нас вже без ніяких бюрократичних проблем. Я думаю, що це допоможе нам довести і своїм пацієнтам, і в іноземних країнах, що наші ліцензовані лікарі є на рівні ЄС, США і тих країн, що я назвала", - підсумувала Уляна Супрун.

Договори з лікарями в рамках медреформи вже підписали 3,5 млн українців.

Джерело

 

2ogoloshenya