Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

"Зуби обточували напильником" - українець розповів про катування в ДНР

Військовослужбовець Збройних сил України Віталій Р. провів у полоні російських бойовиків на Донбасі 890 днів.

Він розповів, як на початку квітня 2016 року під час руху колони на чергову ротацію на них напали із засідки терористи. Свідчення екс-бранця оприлюднив сайт "Миротворець".

"Наш автомобіль (в колоні останній) підбили з ручного протитанкового гранатомета і захопили російські терористи. Бойовики вивезли мене на окуповану територію і доставили в підвальне приміщення колишнього УСБУ в Донецькій області на вулиці Баумана", - розповів бранець бойовиків.

За словами військового, його відразу звинуватили в "терористичній діяльності" на території Донецької області.

"Під час допитів, які відбувалися двічі-тричі на тиждень, застосовували фізичну силу (били руками, ногами, гумовим кийком, включали електрострум від старого телефону), обіцяли обрізати руки. "Співробітники МДБ ДНР" забрали у мене мобільний телефон, з нього подзвонили моєму рідному брату і повідомили, що я, нібито, перейшов на бік терористів", - розповів боєць.

Він зазначив, що бойовики телефонували його племінниці і погрожували фізичною розправою. Полоненого військовослужбовця ЗСУ з позивним "Р" терористи катували обточуванням зубів напильником.

"Протягом трьох місяців полоненого тримали в підвалі УСБУ в Донецькій області. Потім перевели в колонію № 97 міста Макіївки. У жовтні 2017 року прибули "слідчі МГБ-ДНР". Висунули додаткові звинувачення "в пособництві тероризму, коригуванні вогню", за що "обіцяли" засудити на термін від 20 до 30 років в'язниці", - йдеться у повідомленні.

Звільненим з полону бойовиків українцям виплачуюють обіцяні 100 тис.

Джерело

2ogoloshenya