Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

ЗСУ відвоювали у бойовиків село на Донеччині

Збройні сили України 8 травня взяли під свій контроль і утримують село Південне Донецької області. Обійшлося без втрат.

Про це повідомляє прес-служба операції Об'єднаних сил.

"Сплановані, підготовлені та реалізовані дії героїв першого механізованого батальйону, розвідувальної роти бригади дозволили забезпечити безпеку мешканцям населеного пункту Південне (Чигирі) та зірвати підступні наміри ворога", - зазначається в повідомленні.

За даними прес-служби, у перших числах квітня противник активізувався у населеному пункті Південне. З середини квітня він виставив секрети на східних околицях Південного. Ця інформація була підтверджена під час проведення розвідувальних заходів силами і засобами Об'єднаних сил.

На основі пропозицій начальника розвідки 24-ї ОМБр зі складу Об'єднаних сил, у смузі відповідальності якої знаходиться Південне, та замислу командира батальйону, штаб бригади розробив план щодо взяття під свій контроль цього населеного пункту.

Операція розпочалася о 2:00 8 травня. О 6:00 того ж дня підрозділи бригади вийшли на східні околиці села.

З 11:00 8 травня противник періодичними обстрілами підрозділів бригади, які знаходяться на вогневих позиціях, намагався витиснути їх із села. Вогнем у відповідь підрозділи бригади за цей період нанесли противнику втрати - як мінімум 15 чоловік ліквідували та поранили.

Зараз ситуація у населеному пункті складна, але контрольована. Бойове завдання з утримання населеного пункту виконує зведений підрозділ 24-ї ОМБр.

Противник здійснює постійні спроби локальних штурмових дій щодо витіснення наших підрозділів із зазначеного населеного пункту.

З 8 до 17 травня на цьому напрямку легке поранення отримав один військовослужбовець

Джерело

2ogoloshenya