Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Пов’язане зображення

Особливо обережно слід споживати морозиво, попит на яке у гарячу пору злітає в рази.

Влітку дуже поширені отруєння молочною продукцією – вона швидко псується і проявляється це не відразу.

"Морозиво, на перший погляд, не несе ніякої загрози – в холодному середовищі бактерії не розмножуються. Однак, при цьому не у всіх магазинах правильно його зберігають. Якщо морозиво підтануло і знову було заморожене – воно вже є потенційно небезпечним", – зазначила гастроентеролог Мирослава Опришко.

Через повторне замороження бактерії починають активно розмножуватися, що і може стати причиною отруєння. Мирослава Опришко наголосила, що якщо купуєте морозиво – ніколи не купуйте холодні солодощі деформовані на вигляд чи морозиво, яке прилипло до стінок морозилки.

Такими ж небезпечними влітку є молочні коктейлі. Адже молоко могло довго простояти на сонці або в спеці, а це несе для організму додаткові ризики. Тож уникайте покупку молочних коктейлів на вулицях і у кіосках.

Перші ознаки харчового отруєння зазвичай з'являються раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, біль у животі, здуття живота, нудота, діарея.

Джерело

2ogoloshenya