Третина жителів Чернівецької області має румунські паспорти, - Бурбак

У Чернівецькій області приблизно третина мешканців має паспорти громадян Румунії.

Про це у вівторок повідомив народний депутат Максим Бурбак.

Зокрема, політик заявив, що фракція "Народний фронт" у Верховній Раді наполягає на введенні візового режиму з Російською Федерацією, а також на ухваленні закону про заборону подвійного громадянства.

Нардеп нагадав, що під час останніх виборів в Угорщині з території України автобусами возили громадян з угорськими паспортами.

"Нарешті я почув від заступника міністра закордонних справ, що лише в Закарпатті вже видано близько 100 тисяч угорських паспортів", - сказав Бурбак.

Водночас повідомив, скільки мешканців Чернівецької області мають подвійне громадянство.

"Щодо Чернівецької області - то за різними оцінками, близько третини мешканців мають румунські паспорти. Проблема є, про неї почали говорити. Наша позиція полягає в тому, що подвійне громадянство не можуть мати державні службовці, правоохоронці та судді", - сказав народний депутат.

Крім того політик заявив про підготовку змін до закону про громадянство у частині позбавлення громадянства України тих осіб, які брали участь у виборах президента Росії на території тимчасово окупованого півострова Крим.

"Вони мають і російські, і українські паспорти, отримують соціальну допомогу, голосують на російських виборах і здійснюють на території нашої держави підривну діяльність. Тому їх треба позбавляти українського громадянства. Ось ці ініціативи я буду вітати", - сказав Максим Бурбак.

Джерело

2ogoloshenya