СБУ викрила антиукраїнську мережу, яка створювала “альтернативні” ОТГ

Служба безпеки України викрила на території Кіровоградської області міжрегіональну антиукраїнську мережу, яка створювала “альтернативні” об’єднані територіальні громади (ОТГ).

Організаторам загрожує до 3 років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Слідчі встановили, що група осіб намагалася сформувати у регіоні “альтернативні” органи місцевого самоврядування, які дублювали назви діючих ОТГ.

Для легалізації незаконної структури організатори розробляли фіктивні реєстраційні документи, статути, печатки та посвідчення, а в соцмережах закликали місцевих жителів приєднуватись до псевдодержавних утворень, кажуть в спецслужбі.

“Співробітники спецслужби задокументували, що від імені таких “ОТГ” надсилались листи до підприємств та установ із вимогою передати майно на баланс. За задумом кураторів, такі дії мали призвести до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні”, – пояснили в СБУ.

Правоохоронці в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 353 КК України провели обшуки в організаторів антиукраїнської мережі, в ході яких вилучили телефони, комп’ютери та документацію несправжніх “ОТГ”.

2ogoloshenya