Магнітна буря з 1 березня вдарить по серцю і голові: як пережити

Прогноз магнітних бур на березень 2021 показує: місяць почнеться з серйозних 5-бальних геомагнітних збурень. Варто заздалегідь подбати про своє самопочуття.

Календар магнітних бур на березень 2021 прогнозує неспокійний місяць, пише Главред.

Магнітна буря 1 березня 2021 оцінюється в п'ять балів. Це означає, що навіть здорові люди відчують на собі її вплив. Свого піку вона досягне ввечері понеділка - але остаточно зійде нанівець лише 3 березня.

В особливій зоні ризику в ці дні будуть метеочутливі люди, люди із захворюваннями серця, літні люди і діти в період активного росту.

Найбільш часті скарги в цей період - головні болі, скачки артеріального тиску, тахікардія і задишка. Можливі болі в області грудей і раптові запаморочення.

Сам вплив магнітних бур на організм людини виражається в тому, що в такі періоди у людини підвищується в'язкість крові. Через це зростає ризик:

- утворення тромбів;

- розвитку гіпоксії тканин - це кисневе голодування клітин, через що частішає дихання і швидкість серцебиття, можуть почати вироблятися небажані продукти (накшталт молочної кислоти).

Також у людини підвищується артеріальний тиск і знижується газообмін. Все це в свою чергу збільшує ризик виникнення інфаркту, інсульту, гіпертонічного кризу або мігрені.

Як захистити себе від магнітної бурі

Є профілактичні методи, як врятуватися від магнітних бур:

- прогулянки на свіжому повітрі і легкі дихальні вправи - тобто все, що додатково насичує організм киснем;

- трав'яні чаї і чиста вода в достатній кількості, продукти, що багаті магнієм (пшеничні висівки, гарбузове насіння, різні горіхи) замість жирної їжі;

- позитивні емоції і відпочинок.

При необхідності варто прийняти ліки від тиску або головного болю (строго з інструкцією і, бажано, після консультації з лікарем).

2ogoloshenya