Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "Місцева влада зможе законно обмежувати продаж алкоголю"

Президент Петро Порошенко підписав закон, що надає органам місцевого самоврядування повноваження вводити заборону на продаж алкоголю у визначений час доби.

Про це свідчать дані на офіційному сайті Верховної Ради стосовно законопроекту №3149, який народні депутати ухвалили у березні.

"Сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання у визначений згідно їх рішення час доби", – йдеться зокрема в тексті закону.

Обмеження не поширюються на ресторанне господарство.

Порушення заборони торгівлі алкоголем тягнутиме за собою адміністративну відповідальність.

Покарання, передбачене Кодексом про адміністративні правопорушення, – накладення штрафу від 30 (510 гривень) до 100 (1,7 тис.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Закон набуває чинності в наступний день після опублікування.

Додаткові заборони продажу алкоголю у нічний час існують зокрема у таких містах як Львів, Івано-Франківськ, Черкаси, Ужгород, Луцьк, тощо.

У вересні 2017 року Київська міська ради виключила з функціоналу МАФів продаж будь-якого алкоголю.

Антимонопольний комітет визнав це рішення незаконним.

22 вересня 2016 року Київрада прийняла рішення про заборону продажу алкоголю та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці з 23:00 до 10:00.

Водночас Господарський суд Києва зобов’язав Київраду скасувати своє рішення.

Джерело

2ogoloshenya