Смертельна пожежа в Запоріжжі. У Covid-лікарні загинули пацієнти та лікарка

Пізно ввечері 3 лютого в обласній інфекційній лікарні Запоріжжя сталася пожежа, внаслідок якої загинули четверо людей - лікар та троє пацієнтів.

Загиблим жінкам, розповіла генпрокурор Ірина Венедіктова, було 91, 76 та 64 роки, лікарці - 26. Загинули 3 жінки, які перебували на апаратах штучної вентиляції легень та лікарка Ольга Ліва, яка до останнього рятувала пацієнтів.

Загоряння, як повідомляють в місцевій ОДА, сталося приблизно о 23:35 в одній з палат на першому поверсі п'ятиповерхової будівлі. На момент інциденту в закладі загалом перебувало 29 хворих, у тому числі 10 - у реанімації.

Пожежа в запорізькій лікарні, що приймала хворих на Covid-19: є загиблі

До гасіння пожежі залучили 60 пожежників та 16 одиниць техніки. Вісьмох людей вдалося врятувати - їх уже перевезли до інших лікарень. 

В Запорізькій ОДА розповіли, що лікарня, про яку йдеться, приймала хворих на COVID-19.

"На першому поверсі були люди, які перебували на штучній вентиляції легень. Їх виносили на руках", - каже очільник ОДА.

Причинами пожежі наразі називають дві версії: вибух кисневого балону і займання обладнання у відділі реанімації. Вже відомо, що приміщення не були обладнанні системою пожежогасіння і це порушення пожежники виявили ще торік.

Пожежа в запорізькій лікарні, що приймала хворих на Covid-19: є загиблі

Влада створила комісію, яка має з'ясувати усі обставини трагедії. Також планують перевірити пожежну безпеку і в інших лікарнях області, які приймають інфікованих.

Місцева прокуратура вже відкрила справу за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей. Максимальний термін покарання за цією статтею - вісім років позбавлення волі.

 

2ogoloshenya