Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Затримано блогера, якого звинувачують у побитті учасника АТО з Хмельницького

Цього разу йому та спільникам інкримінують незаконне утримування людей проти їх волі.

Представники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомили, що у Бердичеві Житомирської області затримали членів угруповання, які незаконно утримували громадян у неволі. Вони транслювали у ютубі, як завдають своїм жертвам фізичних страждань.

Одним зі затриманих ймовірно є Артур Сороченко (Квадрат), над яким у Хмельницькому триває суду щодо побиття ним учасника російсько-української війни. Це підтверджує наведена правоохоронцями фотографія, на якій можна опізнати Артура Сороченка. Крім того, він офіційно проживає у Бердичеві.

Серед фігурантів справи можна впізнати блогера Артура Сороченка. Фото: npu.gov.ua

За інформацією Департаменту стратегічних розслідувань, до складу угрупування входили раніше судимі особи. Впродовж цього року вони незаконно утримували людей проти їх волі в одній з квартир у Бердичеві. Також вони проводили прямі трансляції в ютубі, під час яких вчиняли насильство щодо потерпілих.

«Правоохоронцям вдалось встановити місце знаходження правопорушників і затримати їх. А вчора, 10 вересня, фігурантам справи було повідомлено підозру в скоєнні злочину за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини)», — зазначили у Департаменті стратегічних розслідувань.

Також там додали, що одному з підозрюваних у вчинені цього злочину вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів, без права внесення застави. Щодо інших фігурантів справи, то нині суд розглядає питання обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, Артур Сороченко з листопада минулого року не з’являється до Хмельницького міськрайонного суду. Офіційною причиною цього є тривале лікування у різних медзакладах.

Наприклад, останнє судове засідання у цій справі проходило 7 вересня. Правоохоронці мали доставити Артура Сороченка з Бердичева до Хмельницького суду. Проте його не знайшли за місцем проживання, бо він офіційно був у Києві на лікуванні. Тому Хмельницький міськрайонний суд ухвалив оштрафувати обвинуваченого за неповагу до органу правосуддя.

Побиття учасника російсько-української війни Володимира Баули сталося у липні минулого року. За це Артурові Сороченку інкримінують вчинення злочину передбаченого частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

 

Джерело: "Є"

2ogoloshenya