СБУ затримала митників з "Борисполя": спіймали на схемі "заробітку" з пасажирів

Служба безпеки України викрила системне вимагання хабарів на митному посту в Міжнародному аеропорту “Бориспіль”, низку митників затримано.

Про це інформує пресслужба СБУ.

“Служба безпеки України викрила схему вимагання хабарів посадовцями митного посту “Аеропорт Бориспіль”, — пише пресслужба СБУ.

Так, за даними досудового слідства, двоє головних державних інспекторів митного посту організували протиправний механізм, їх “прикривав” співробітник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії.

“Зловмисники вимагали гроші з пасажирів за нестворення штучних перешкод під час проходження митного контролю. За нібито понаднормове провезення товарів та речей вони погрожували забрати багаж на митний склад для складання протоколу”, — зазначають в СБУ.

За даними спецслужби, у межах кримінального провадження оперативники задокументували кілька фактів одержання фігурантами неправомірної вигоди. За попередніми даними, “заробітки” хабарників з кожного рейсу становили від 2 до 4 тисяч американських доларів. Щомісяця ця зміна митників працювала у середньому 7 разів.

“Правоохоронці затримали зловмисників на робочому місці під час отримання хабара. Наразі перевіряється інформація щодо можливої причетності до корупційної схеми інших працівників митниці, зокрема керівників посту”, — зазначають в СБУ.

У пресслужбі повідомляють, що наразі тривають невідкладні слідчі дії, одного з фігурантів затримано згідно з ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

2ogoloshenya