"Сухий закон": в Україні хочуть заборонити продаж алкоголю в нічний час

Український парламент може заборонити продаж алкогольних і тютюнових товарів в нічний час доби. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді.

Згідно з поданим в Раду законопроектом, торгівля алкоголем і сигаретами в Україні буде заборонена в період з 22:00 до 10:00.

Автором цієї ініціативи виступив парламентарій від партії "Слуга народу" Євген Шевченко.

Пропонований "Проект закону про систему суспільного здоров'я і забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" повинен ввести на законодавчому рівні поняття "громадське здоров'я".

Окремий інтерес викликає тринадцята стаття законопроекту: "Суб'єкти господарювання при здійсненні роздрібної торгівлі з метою зменшення рівня споживання і шкідливого впливу на здоров'я населення алкогольних напоїв і тютюнових виробів обмежують продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, а також тютюнових виробів, в тому числі електронних сигарет ( вейпів) і рідин до них (добавок і ароматизаторів) у всіх об'єктах торгівлі, крім закладів ресторанного господарства (кафе, бари, заклади громадського харчування, ресторани) на всій території України шляхом припинення їх реалізації з 22:00 до 10:00 годин ", - свідчить текст документа.

Джерело

2ogoloshenya