Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На Харківщині розстріляли мікроавтобус з людьми

Постраждало троє людей.  Травмовані — члени організації "Патріоти — За життя". Нападників вже затримано.

Ввечері 27 серпня під Харковом обстріляли автобус з представниками організації "Патріоти — За життя". Повідомляється про четверо поранених.

Спочатку поліція кваліфікувала обстріл автобуса як хуліганство.

До лікарні невідкладної допомоги медики забрали трьох чоловіків, — повідомив директор Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта. У пацієнтів забої, травми від гумових куль та бейсбольних бит, — сказав Забашта.

Травмовані — члени організації "Патріоти — За життя". Суспільному це підтвердив голова харківського осередку "Опозиційної платформи — За життя" Андрій Лесик. За його інформацією, постраждали двоє чоловіків. Один з них у тяжкому стані, за даними Лесика, в іншого — вогнепальне поранення руки.

Фото розстріляного автобуса виклав на своїй сторінці у соцмережах народний депутат Ілля Кива.

На фото видно, що у вікнах авто розбите скло та розірване одне заднє колесо. На дверях сліди крові.

Поліція порушила ще одне кримінальне провадження за фактом стрілянини під Харковом. Подія розслідується як хуліганство та замах на вбивство.

"Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 15, п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань, вчинено за поперечною змовою групою осіб) Кримінального кодексу України", — повідомляє відділ комунікації Головного управління поліції Харківщини.

Через декілька годин поліція підтвердила, що затримані 14 людей.

Як повідомили в поліції, поблизу міста Люботин Харківського району Харківської області на автодорозі невідомі автомобілем "Міцубісі" заблокували рух мікроавтобуса "Мерседес", у якому перебували представники ГО "За життя", та змусили його зупинитися. Після цього з автомобіля "Міцусібі" вийшло декілька осіб й з травматичної зброї обстріляли мікроавтобус, після чого втекли.

Пряма мова Авакова: "Зайчики" в ряд - затримані з м'язами та без мізків, які стріляли в таких самих, що їхали з політичних гастролей. Ніхто не загинув, легкі поранення, але кожного учасника цих провокацій чекає жорстка реакція".

Пряма мова Геращенка: "Інформація про загибель когось учасників протистояння не відповідає дійсності.

Політичним партіям, і взагалі кому б то не було, Конституцією України, заборонено мати будь-які силові формування. Право на законне застосування сили є тільки у держави. Національна поліція буде жорстко і принципово реагувати на будь-які силові провокації від якої б політичної сили вони не виходили - правих, лівих, червоних або блакитних.

Всі особи, винні в застосуванні насильства, будуть затримані і притягнуті до кримінальної відповідальності".

 

2ogoloshenya