Карантинні зони визначатимуть по-новому

Кабмін зменшив кількість критеріїв, за якими визначається приналежність адміністративної одиниці до карантинної зони

Кабмін змінив критерії визначення приналежності адміністративної одиниці до карантинної зони.

Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду 12 серпня.

Відповідні зміни внесено в урядову постанову № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

"Раніше рівень загрози ми визначали за чотирма показниками. Це кількість ліжок, кількість випадків, кількість тестувань та динаміка зростання кількості випадків. Ми об'єднали два показники і зараз у нас рівень визначатиметься по трьом показникам: заповненість ліжок, рівень тестувань і третій показник, який ми ввели замість двох - це рівень нових хворих в адміністративно-територіальній одиниці на 100 тисяч населення - тобто за 14 днів нові випадки на 100 тисяч населення. Це буде більш зрозуміло для наших громадян", - зазначив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Крім того, комісія ТЕБ та НС прийматиме рішення про встановлення рівня епідеміологічної небезпеки кожні 7 днів. Рішення про послаблення "червоного", "помаранчевого" та "жовтого" рівнів не може бути переглянуте раніше, ніж через 14 днів.

 

Джерело

2ogoloshenya