Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

14

У місті Бровари затримано майора СБУ та військового пенсіонера (полковника в запасі) за підозрою у у передачі державної таємниці спецслужбам Росії.

Як повідомили в ДБР, за даними досудового розслідування, майор СБУ збирав та передавав через кур’єра – військового пенсіонера (полковника в запасі) до спецслужб Російської Федерації відомості, що становлять державну таємницю, розголошення якої представникам іноземної держави становить загрозу національній безпеці України.

8 серпня 2020 року під час передачі флеш-носія із секретними відомостями їх затримано «на гарячому» в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Затримання підозрюваних

Також проведено обшуки за місцем проживання фігурантів, де вилучено додаткові докази їх причетності до вчинення державної зради.

Наразі затриманим повідомлено про підозру в державній зраді за ч. 1 ст. 111 КК України та обрано відносно них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває. У разі доведення вини чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

2ogoloshenya