За відсутність масок у транспорті та публічних місцях – великий штраф

Кабінет міністрів встановив штрафи для фізичних та юридичних осіб за перебування у громадському транспорті та публічних місцях без захисних масок.

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання уряду 1 липня, інформує "Суспільне"

"Встановлюємо спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України – відповідальність буде передбачена у Кодексі про адміністративні правопорушення, і окремо – відповідальність юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати громадян у вказані приміщення лише за наявності масок", - розповів міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами, відповідальність за порушення буде передбачена в адміністративному кодексі та у законі про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення. 

"Штрафи великі. Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі – по суті йде навіть трішки зменшення штрафів, ніж зараз передбачено загальними правилами порушення карантину. Для юридичних осіб суми великі – від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян", - уточнив він.

Нагадаємо, у березні, від початку дії карантину, оголошеного через поширення COVID-19, Верховна рада встановила штраф від 17 до 32 тисяч гривень за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм.

Крім того, підвищена кримінальна відповідальності за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням. Зокрема порушникам загрожує штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

2ogoloshenya