Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Колишньому начальнику Генерального штабу Збройних Сил України повідомлено про підозру у державній зраді, який за співучасті з колишнім президентом України та двома колишніми Міністрами оборони України упродовж 2012-2014 років здійснювали зниження обороноздатності України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

"…повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри колишньому начальнику Генерального штабу Збройних Сил України у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)", - сказано у повідомленні.

За даними слідства, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ за співучасті з колишнім президентом України та двома колишніми Міністрами оборони України упродовж 2012-2014 років здійснювали цілеспрямоване зниження обороноздатності України за допомогою так званого реформування Збройних Сил України, яке полягало у скороченні чисельності, розформуванні окремих військових частин та підрозділів, зміни їх місця дислокації тощо. Такі дії вчинялися зокрема на території Автономної Республіки Крим, що в подальшому призвело до анексії півострова.

Таким чином, високопосадовці надали іноземній державі - Російській Федерації та її представникам, допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Джерело.

2ogoloshenya