Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Поки в Офісі президента не називають точні дати, коли Україна зможе отримати безвізовий режим з Канадою та Британією.

Україна сподівається на позитивні зрушення в питанні отримання безвізового режиму з Канадою. Про це заявив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

За його словами, у Канади не менш суворі вимоги до країн, які могли б отримати безвізовий режим, це не тільки суто міграційні вимоги або за  лінією безпеки документів, і в цьому питанні діалог між  відомствами  двох країн ведеться.

"Ми готові надати інформацію, яким чином у нас виготовляються паспорти, який їхній рівень захисту, який порядок надання громадянства України для третіх осіб. І, з огляду на розмір української діаспори в Канаді, яка живе, працює і впливає на рішення в Канаді, з огляду на те, що наші народи дружні і близькі, у нас є всі підстави сподіватися, що позитивні зрушення будуть", - зазначив Жовква.

Він нагадав, що в останній розмові, що відбулася 15 червня, прем'єр-міністр Канади  Джастін Трюдо погодився із президентом Володимиром Зеленським, що треба працювати над переглядом візового режиму для України для його спрощення.

Що стосується безвізого режиму з Великобританією, то в січні Зеленський схвалив указ про безвізовий режим для в'їзду громадян Великобританії в Україну терміном на один рік.

"Ми подивимося, як це працює, і будемо далі говорити про перспективи. Але хотілося б взаємності, щоб у наших громадян також була така можливість. Розуміємо, що шлях це непростий, для цього потрібно виконати певне "домашнє завдання". Ми готові йти за моделлю, яку ми колись пройшли з ЄС, скласти план, дорожню карту, і, нарешті, отримати таку перспективу", - додав заступник голови Офісу президента.

Джерело.

2ogoloshenya