Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На переважній більшості сучасних автомобільних дзеркал бічного виду є дивна вертикальна смуга, яка відокремлює меншу частину елементу від більшої. Для чого ж необхідне подібне розмежування? Чи є даний елемент конструкції дзеркала виключно декоративним або у нього все-таки є якась утилітарна функція?

Багатьом автомобілістам, особливо новачкам, напевно цікаво - що за загадкова розмежувальна вертикальна смуга є на дзеркалі бокового виду. Як правило, вона ділить дзеркало на 2 частини до 1 або на 3 частини до 1. Варто відразу зазначити, що даний елемент аж ніяк не декоративний і має строго утилітарну функцію. Ніякого страшного секрету навколо вертикальної смуги немає. Це розмежувач, який вказує на початок ділянки дзеркала, де зображення починає спотворюватися.

Для того, щоб краще зрозуміти, навіщо все це потрібно, слід заглибитися в питання. Річ в тому, що раніше в автомобільній промисловості широко використовувалися саме сферичні дзеркала. Вони гарні в першу чергу тим, що завдяки своїй формі дозволяють відображати набагато більше об'єктів.

Однак, є у них і серйозний негативний момент - зображення піддається досить великим спотворення, що може стати причиною небезпечних ситуацій на дорозі, ДТП і побитих авто під час паркування.

Саме тому в якийсь момент автовиробники почали перехід на асферичні дзеркала. Вони дають менший огляд, проте не мають такого сильного спотворення зображення. Проте, біля самого краю дзеркала, картинка все-таки не відповідає дійсності. А тому було вирішено відокремлювати «небезпечну область» дзеркала ось такою смугою, щоб автомобіліст мав на увазі, що все що за розмежувальною лінією - спотворюється.

Джерело.

2ogoloshenya