Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У породіллі, яка померла в Івано-Франківському обласному пологовому будинку 30 березня, лабораторно підтвердили коронавірусне захворювання. Тепер лікарі чекають на результати тестування її дитини. 

Про це пише «Укрінформ» із посиланням на заступника директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимира Чемного.

«Ми отримали позитивний результат на COVID-19 у 37-річної породіллі, яка померла 30 березня в обласному пологовому. Учора взяли мазок для дослідження коронавірусної інфекції у її новонародженої дитини. Результати очікуємо», — розповів Чемний.

Жінка, що померла, мешкала в Болехові. Її госпіталізували до обласного пологового 10 березня з хронічною гіпертонією та проблемами з надмірною вагою. Через високий тиск жінка перебувала в реанімаційному відділенні, але кашлю, температури або інших ознак ГРВІ, у неї не було.

29 березня у породіллі різко піднялася температура до 39 градусів. Тоді жінка зізналася, що нещодавно приїхала з Польщі. 

За словами Чемного, до моменту, коли вона зізналась, що була за кордоном, породілля лежала в палаті з чотирма іншими жінкам. Зараз їх усіх ізолювали — кожну в окрему палату. Усі вони пройшли експрес-тести на COVID-19, які показали негативні результати. Зараз жінки почуваються добре.

На сьогодні в обласному пологовому центрі немає медиків хворих на коронавірус, але в міському пологовому Івано-Франківська коронавірус підтвердили у двох лікарів.

Джерело.

2ogoloshenya