Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На Франківщині з п’яти заражених коронавірусом людей — двоє лікарів. Вони контактували з жінкою, яка загинула від вірусу. Як держава дбає про захист медиків і як допомагають волонтери?

Про захист лікарів ми поговоримо з Інною Іваненко, виконавчою директоркою БФ «Пацієнти України».

Інна Іваненко: Ми вже почали нашу волонтерську ініціативу для допомоги лікарням боротися з вірусом COVID-19. Які потреби ми побачили, що ми як волонтерська організація можемо закрити? Ми вирішили стати місточком між бізнесом, який хоче допомогти, та між лікарнями, яким потрібна допомога. Зараз допомога потрібна всім, тому що Україна не забезпечена засобами індивідуального захисту для лікарів. А це найбільш критично, тому що є прецеденти, коли бригади екстреної допомоги навіть відмовляються виїжджати на виклики, оскільки в них немає індивідуального захисту для себе: спеціальних костюмів, масок, окулярів, рукавичок і так далі.

Таким чином, ми будемо спрямовувати допомогу бізнесу, який хоче допомогти, лікарням, тому ж самому бізнесу ми будемо допомагати шукати на ринку та купувати всі необхідні засоби безпеки та доставляти їх у лікарні.

Що ми вже зробили? Ми розробили сайт-візитку, який будемо сьогодні запускати, де описаний алгоритм допомоги, де є кнопка для бізнесу, якщо він хоче допомогти. Є кнопка для лікарень, які можуть вказати про свої потреби. Також є кнопка для громадян, які можуть просто зробити пожертвування.

Також ми розгорнули сітку волонтерів, які будуть триматися на зв’язку зі лікарнями на місцях і перевіряти їхні потреби, а також, щоб допомога, яку ми будемо закуповувати, туди дійсно доходила. Вони будуть нашими очима на місцях у лікарнях.

Джерело.

2ogoloshenya