Міністр культури Євген Нищук зустрівся з представниками Координаційної ради з питань застосування української мови в усіх сферах суспільного життя України при Міністерстві культури.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Як зазначається, міністр культури наголосив на важливості консолідованої позиції уряду, Верховної Ради України і суспільства щодо розгляду і прийняття парламентом законопроекту №5670-Д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

"Міністерство культури України підтримує згаданий законопроект і очікує на його найскоріший розгляд у сесійній залі Верховної Ради України. Це дуже важливо і в контексті реалізації державної мовної політики, і в контексті розбудови нашої державності. Всі процеси, що стосуються цих питань, чутливих і болісних, є для мене обов'язком і великою відповідальністю", - підкреслив Євген Нищук.

Член Координаційної ради, директор Інституту мовознавства НАН України ім. Потебні Богдан Ажнюк висловив переконання, що тепер, після скасування Конституційним Судом України так званого "закону Ківалова-Колесніченка", необхідно активними спільними зусиллями підтримати прийняття нового законопроекту, з урахуванням доопрацювання слабких місць, які були виявлені впродовж громадського обговорення.

"Зокрема, це стосується інституалізації різних процесів", - зауважив він.

Також учасники зібрання приділили увагу питанню промоції в мистецьких школах українського контенту. Відповідні звернення були підготовлені та надіслані Міністерством культури освітнім установам галузі. Були розглянуті питання створення Термінологічного центру української мови - його ролі, функції та обов'язків тощо.

2ogoloshenya