Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Інцидент із застосуванням електрошокера у Чернівецькому РАЦСі стався через неадекватні дії громадянина, який відвідав державну установу.

Про це у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомила начальниця міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Наталія Вишневська, яка фігурує на скандальному відеозаписі, який з’явився у мережі.

Вона сказала, що працівники РАЦСу не мають належної охорони, а автор цього відео перебував у стані алкогольного сп’яніння і поводився агресивно.

"Вони були у стані алкогольного сп’яніння – і наречений і наречена. При чому, на відео, яке я опублікувала на своїй сторінці у Facebook, видно, що чоловік погоджується з тим, що він дійсно перебував у стані алкогольного сп’яніння", – сказала Вишневська.

Чиновниця пояснила суть конфлікту:

«Гримав по столу і був п’яний»: чиновниця пояснила, чому застосувала електрошокер у Чернівецькому РАЦСі

"Їм надали рахунки для оплати державного мита. При чому, на наших рахунках зазначається сума держмита. Щодо шлюбу вона складає 85 копійок. Ці суми в нас діють відповідно до декрету Кабінету міністрів України "Про оплату державного мита", його ніхто не скасовував і не відміняв. Тобто, сума, яка вказана там, має бути вказана у квитанції, яку ми вклеюємо до заяви на реєстрацію шлюбу", – сказала керівниця РАЦСу.

"Їм надали такі рахунки. Вони звернулися в банківську установу, оплатили іншу суму, і, коли прийшли до спеціалістів відділу, виник цей конфлікт", – додала Наталія Вишневська.

Вона додала, що співробітниці відділу пропонували відвідувачам, що вони за них сплатять необхідну суму мита.

"Але він сказав: "Для мене принципово, щоб ви взяли 90 копійок", – продовжила Н. Вишневська.

Чиновниця каже, що почула голосні крики і звуки ударів по столу в сусідньому кабінеті. Пізніше до неї прийшла колега, повідомивши, що в РАЦСі "трохи неадекватна людина".

"Я зайшла, попросила заспокоїтись, запитала, в чому річ. Намагалась пояснити. Ми викликали поліцію. Двічі я дзвонила в поліцію охорони. У нас нема тривожної кнопки і охоронця. Єдине, як ми можемо рятуватись – телефонувати на "пульт", щоб приїхали хлопці, які здійснюють охорону саме цього приміщення. Але їхали вони довго. А так, як людина, як можна побачити на відео на моїй сторінці, кидалась, гримала по столу і поводилась неадекватно, я її злякалась", – сказала пані Вишневська.

"Я попросила цього громадянина: "Просто не переходьте межу, не наближайтесь до мене". Це було хуліганство, це перешкоджання діяльності державної установи. Він проводив зйомку, знімав людей, які подавали також заяви. Його просили, щоб він не робив цього", – додала чиновниця.

Керівниця РАЦСу повідомила, що постійно носить із собою електрошокер, особливо після випадку, коли торік у Черкасах громадяни важко поранили співробітницю РАЦСу.

"Так, я постійно ношу з собою електрошокер. (…) Ми неодноразово, упродовж двох років просили керівництво управління юстиції, особисто пані Васильчук, забезпечити нас охороною. Хоча би кнопку охорони ми маємо мати! Тому що в нас в колективі працюють одні жінки", – сказала вона.

На запитання, чи вважає Вишневська, що носити електрошокер законно, вона дала відповідь:

"На мою думку, носити електрошокер - не заборонено. Але зрозумійте, електрошокер носять для того, щоб захистити себе. Я вважаю законним вимагати забезпечення безпеки на моєму робочому місці. Коли її не забезпечено, її забезпечувати повинна я. Я не вживала щодо цієї людини жодним чином електрошокер. Я просто попросила до мене не наближатися на небезпечну для мене відстань, оскільки я його боялася", – сказала посадовиця.

Наталія Вишневська наразі перебуває на своєму робочому місці, і продовжує виконувати службові повноваження. Про те, що її відсторонено від посади, каже, їй ніхто не повідомляв, а цю новину дізналась із ЗМІ.

Джерело.

2ogoloshenya