Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Продавцями не народжуються, ними стають. Судячи з того, що у кожного з нас є негативний досвід спілкування з продавцями, і багато з них стають на цей шлях не через любов до мистецтва продажів.Ті, хто займаються торгівлею лиш за обов'язуом, націлені не на процес, а на результат. Звідси виникає вічне протистояння продавця і покупця: один хоче продати, а інший не хоче, щоб йому продавали. Але ті продавці, які люблять свою справу, знають: продажі – це захоплива гра, якщо в неї грати за правилами. Як ви думаєте, хто встановлює правила гри? – Привально: той, хто платить. Але виграють всі. Хочете продавати граючи? Слідуйте 8 простим правилам продажів.

Правило перше – використовуйте право першого ходу

У вас як у продавця є неоцінна перевага першого ходу, й ініціатива спілкування з клієнтом повинна йти від вас. Як тільки відвідувач зайшов до магазину, дайте йому зрозуміти, що він – ваш бажаний гість.

Покупцю достатньо 7 секунд, щоб вирішити, чи можна вам довіряти. Пам'ятейте, що у вас ніколи не буде другого шансу скласти перше враження. Ваша увага до клієнта проявляється в усьому: в тому, як ви виглядаєте, як тримаєтеся і говорите.

Правило друге – не судіть покупця

Кожен клієнт заслуговує того, щоб його поважали і обслуговували на вищому рівні. Звичка оцінювати покупця за його зовнішнім виглядом може дорого вам вартувати. Як говорив Гаррі Фрідман, любитель гадає, чи здійснять відвідувачі покупку. Професіонал знає: вони куплять, справа в тім, що саме і скільки.

Відвідувач може бути приємним чи неприємним, але чи стане він покупцем, залежить саме від вас. Коли клієнт вам не подобається, вирішуйте, що сильніше: подобаються гроші чи не подобається клієнт.

Покупець впевнений, що він завжди правий. Ваш досвід підказує вам протилежне, але зайдумайтесь, скільки грошей ви можете втратити, доказуючи клієнту його неправоту? Чи хіба ваше завдання осуджувати, а не обслуговувати клієнта?

Правило третє – думайте як клієнт

Для того, щоб надавати кращий сервіс, вам варто почати думати як клієнт. Це просто, адже ви самі також купуєте. Чого ви очікуєте від спілкування з продавцем? Уважного відношення до вашої проблеми і варіантів її рішення, чи не так? Ваші покупці прагнуть того ж.

Коли ви почнете думати як клієнт, вибудете діяти як клієнт, і це допоможе вам подолати спротив. Невпинно ставте собі питання: "Що і як я можу зробити краще, чи роблю я максимум для кожного покупця?" Це питання можете адресувати своїм покупцям, побачите – воно не залишить їх байдужими.

Правило четверте – допомагайте купляти, а не продавайте

Клієнт, чиї сподівання не справдились, ніколи до вас не повернеться. Можливо, ви заперечите, що часто покупець сам не знає, що йому потрібно. Так і є. Тому дуже важливо приділяти відвідувачу достатньо уваги й часу, щоб зрозуміти його потреби. Коли покупець баче ваше щире прагнення йому допомогти, він відкривається перед вами.

І не намагайтеся хитрувати чи брехати, клієнт завжди відчуває обман. Також хочеться застерегти вас від лишньої відвертості: ніяких фраз "скажу вам по секрету" не повинно бути – це лише насторожить покупця.

Правило п'яте – говоріть мовою клієнта

Сяяти перед покупцем своїми глибокими познаннями і сипати професійними термінами – не найкращий спосіб залишити враження. Ніхто з нас не любить виглядати дурнувато. І відвідувачу набагато легше відмовитися від покупки, ніж зізнатися в тому, що він чогось не знає.

Чи не простіше, продаючи фарбу, сказати клієнту, що покриття легко та рівно наноситься, не має запаху, швидко стигне і зберігає колір, замість того, щоб пояснювати хімічні реакції?

Правило шосте – поважайте вибір клієнта

Клієт може купувати те, що з вашої точки зору вже не модно чи не стильно. Найгірше, що ви можете зробити – це почати іронізувати чи намагатися змінити вибір покупця. Категоричний стосунок до відвідувача з позиції: "Що ви у цьому розумієте?" не принесе вам вигоди.

Правило сьоме – розвивайте впевненість у собі

Для того, щоб допомагати відвідувачам купувати, ви повинні бути впевненими у собі і в тому, що ви продаєте. Клієнти не будуть довіряти вам, якщо ви не володієте внутрішньою силою, яку вам дає те, як ви виглядаєте, наскільки добре ви знаєте товар чи орієнтуєтеся в цінах. Ваша впевненість переконує покупців в тому, що вони прийняли правильне рішення.

Правило восьме – даруйте клієнту радість

Продажі – це, насамперед, енергія та емоції. Ентузіазм, відкритість і хороший настрій – ось, що дає клієнту істинну насолоду від покупки. Найголовніше, щоб покупець йшов від вас у гарному настрої, ніж прийшов, попри те зробив він покупку чи ні. Адже гарне відношення – це те, що клієнти пам'ятають довше за все.

2ogoloshenya