Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Навіть у давні часи волоські горіхи високо цінувалися народними цілителями, бо люди знали про їхню велику користь для організму. Як кажуть, дослідження, горіх позитивно впливає на роботу головного мозку, а також позитивно позначається на стані судин і серця.

Користь волоського горіха обумовлена вмістом у ньому близько 70% жирів (причому більша частина з них корисні, ненасичені), наявністю вільних амінокислот, вітамінів груп В, E, А і K, PР і C, й так само ряду найважливіших мінеральних речовин, таких, як натрій, цинк, залізо, кобальт, дубильних речовин.

Через такий багатий склад, волоські горіхи мають безліч корисних властивостей:

1. Зменшують рівень стресу.

2. Знижують рівень «поганого» холестерину.

3. Запобігають раку молочної залози.

4. Зменшують болі при ревматизмі.

5. Знижують рівень цукру в крові.

6. Підвищують фертильність у чоловіків.

7. Покращують стан шкіри.

8. Зменшують апетит.

9. Стимулюють пам’ять і покращують концентрацію уваги.

10. Зменшують запалення.

11. Допомагають при захворюваннях щитоподібної залози.

Рецепти
1. Сироп з волоського горіха від хвороби шлунка

Приготування:

Підготуйте три жмені нарізаних волоських горіхів «молочної стиглості», 1 кг цукру, гумові рукавички для роботи.

Три дні замочуйте горіхи в 1 л води, міняючи її 3 рази на день.  Через три дні розведіть 150 грамів соди на 3 літри води. Помістіть горіхи в цей розчин та тримайте 4 години. Після цього ретельно промийте. Закип’ятіть каструлю з водою та киньте туди горіхи й проваріть ще 10 хвилин. Злийте воду. Додайте в каструлю цукор, залийте в неї свіжу воду.Тепер проваріть такий сироп протягом 3 годин. Після цього часу процідіть та помістіть в банки.

Вживати потрібно по 1 ч.л. після основного прийому їжі тричі на день.

2. Медовий настій від захворювань шлунково-кишкового тракту та ниркових і легеневих полікістозах

Приготування:

Прокрутіть молоді зелені волоські горіхи через м’ясорубку. Вони повинні бути зібрані до свята Івана Купала. Змішайте їх із медом (1: 1). Злийте в пляшку, закоркуйте і зберігайте в темному місці протягом місяця.

Вживати по 1 ч. л. 3 рази на день перед їжею.

3. Настій із горіхів від раку та гельмінтів

Приготування:

Подрібніть 15 незрілих плодів волоського горіха і помістіть їх у пляшку. Залийте в неї 0,5 л спирту. Настоюйте під сонячними проміннями два тижні.

Вживати по 25 мл після їжі.

4. Мазь із листя волоських горіхів для прискорення загоєння ран

Приготування:

Подрібніть 20 г листя волоського горіха та змішайте з 100 мл соняшникової олії. Настоюйте протягом тижня в закритій місткості. Потім варіть протягом 5 хвилин та процідіть через марлю. Отриману суміш тримають на водяній бані 30 хвилин, а потім додають 15 г бджолиного воску. Всі інгредієнти ретельно перемішати

Мазати на рани 2 рази в день до повного загоєння.

Джерело.

2ogoloshenya