Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

 

Світовий банк підтримує заплановане в Україні відкриття ринку сільгоспземель, вважаючи обов’язковими складовими земельної реформи обмеження концентрації земель, припинення рейдерства та надання фінансової допомоги малим фермерам.

Про це повідомляє "Landlord"

У Світовому банку наголошують, що двадцятилітній мораторій на продаж землі стимулює корупцію в Україні, тож час земельної реформи вже настав.

"Двох десятиліть закритого ринку та непрозорості, що стимулює корупцію, вистачило всім – настав час земельної реформи", – йдеться у заяві СБ.

У Світовому банку вважають, що земельна реформа відкриє такі можливості  українським фермерам:

  • купівлі та продажу земель,
  • доступу до кредитів,
  • інвестування і диверсифікації.

При цьому власники землі зможуть отримати належну віддачу за свої активи.

"Земельна реформа потрібна для того, щоб українські фермери могли купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення, щоб вони мали доступ до кредитів, мали можливість інвестувати та диверсифікувати джерела своїх доходів, а власники землі могли отримати належний їм прибуток за свій найцінніший актив", – наголошує Світовий банк.

У СБ переконані, що  земельна реформа піде на користь як українським фермерам (малим, середнім та великим), так і землевласникам, а також підвищить економічне зростання і рівень життя всього народу України.

Відповідну заяву Світовий банк оприлюднив у суботу, 9 листопада, на своїй сторінці у Facebook:

 

2ogoloshenya